MENU

Geschiedenis

Van 1975 tot nu...

1975  Oprichting van Chrysler Credit Nederland
1978  Overname door PSA, naamswijziging naar: Peugeot Financiering Nederland (PFNe)
1982  Start Lease-activiteiten onder handelsnaam Peugeot
1987  PFN neemt Citer Lease over van Citroën NL: handelsnaam wordt Citroën Leasing
1998  Naamswijziging in PSA Finance
2005  Samenwerking met importeurs nog intenser (lease)
2016  PSA Finance is een joint venture tussen Banque PSA Finance en Santander Benelux
2021  Fusie tussen PSA Group en FCA Group onder de nieuwe naam Stellantis

In 1975 werd Chrysler Credit Nederland opgericht, waarna Chrysler Credit Nederland in 1978 werd overgenomen door de PSA Groep, om verder te gaan onder de naam Peugeot Financiering Nederland (PFNe). In 1982 werd het startsein gegeven voor de lease-activiteiten onder de handelsnaam Peugeot. Naast mobiliteit kon het PSA concern nu ook de juiste financieringsstrategie bieden voor het automerk Peugeot.

In 1987 neemt PFNe Citroën Lease over van Citroën Nederland onder de naam Citroen Leasing. Hierdoor ontstaat een uniek one-stop-shopping concept voor zowel de zakelijke Peugeot en Citroën rijder. Vanaf 1998 wordt de naamswijziging PSA Finance doorgevoerd en wordt de samenwerking met beide importeurs steeds verder geïntensiveerd. Met onze eigenzinnige visie en financieringsstrategie kunnen we de moderne klant van vandaag voorzien van een full-service concept waarbij de wensen van de klant en de auto centraal staan.

In 2021 fuseren PSA en FCA en gaan verder onder de naam Stellantis. Hierdoor ontstaat de op drie na grootste autoproducent ter wereld.

In 2023 gaat PSA Finance verder onder de naam Stellantis Financial Services en breidt haar diensten uit. Naast de activiteiten als lease- en financieringsmaatschappij voor Peugeot, Citroën en DS Automobiles worden ook Opel, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Alfa Romeo, Abarth en Maserati toegevoegd. Hiermee start het tijdperk van het aanbieden van een scala aan producten zoals Financial Lease, Private Lease en Huurkoop voor vele merken.